Ervaar rust en ruimte in
je huis en je hoofd.

Susanne de Bie, professional organizer

Waarom een organizer

Soms lijkt het een grote stap om hulp te vragen.
Aan de andere kant…..

Overzicht kwijt

Ik kan je goed helpen met het aanbrengen van overzicht. Dit kan zijn….

We gaan samen doelgericht aan de slag.

Voor mij staan wederzijds respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen hierbij centraal.
Mijn werkwijze is praktisch: ik zoek voor elke uitdaging een bij jou passende oplossing, je ziet snel resultaat van je inspanningen. We werken samen aan jouw doelen en met een vleugje humor voelt dit al vaak al een stuk lichter dan dat je van tevoren gedacht had.

Ik werk volgens de NBPO gedragscode: ik ben professioneel en werk zorgvuldig en discreet. Alle gesprekken en werkzaamheden zijn vertrouwelijk. https://nbpo.nl/vind-po/gedragscode/

Ben je zorgprofessional

We gaan samen doelgericht aan de slag.

Je kunt zelf vaak veel meer dan je nu denkt. Wederzijds respect, humor en vertrouwen staan hierbij centraal. Mijn werkwijze is praktisch: ik zoek voor elke uitdaging een bij jou passende oplossing, je ziet snel resultaat van je inspanningen. 

Ik werk volgens de NBPO gedragscode, wat inhoudt dat ik professioneel, zorgvuldig en discreet werk. Alle gesprekken en werkzaamheden zijn vertrouwelijk. https://nbpo.nl/vind-po/gedragscode/

Ervaringen van klanten

Susanne straalt zoveel rust en stabiliteit uit. Daardoor word ik zelf al gelijk een stuk rustiger. Ze kijkt ook echt naar wat ik nodig heb, en wat werkt voor mij. Ze komt niet met een standaard oplossing.

WMO cliënt uit de Alblasserwaard

In de week van de mantelzorg heb ik een workshop van Susanne gevolgd. Haar manier van aanpak, sprak me erg aan. Toen heb ik ook al gelijk een aantal tips thuis toe kunnen passen. Ik liep nog wel tegen het ordenen van de administratie aan. Ik heb aan Susanne gevraagd of ze mij hiermee kon helpen, ondanks de coronacrisis.
Dit kon goed, met beschermende maatregelen zoals handschoenen, mondkapje en de 1,5 m afstand. Ik vond de samenwerking heel fijn. Susanne kan goed luisteren en zich inleven en ondertussen ook dingen uitzoeken en uitleggen. Ook met het overzicht wat ik nu op de computer heb gekregen, ben ik erg blij.

M. te Hardinxveld-Giessendam

Omdat ik naar een levensloopbestendig appartement wil gaan verhuizen, wilde ik mijn huidige woning verkoopklaar maken en veel spullen opruimen. Ik overzag het niet om dit in mijn eentje te doen. Tijdens het intakegesprek maakte Susanne al een goede en kundige indruk. Ook tijdens het opruimtraject verliep het contact heel prettig en bood zij mij een luisterend oor. De duidelijke planning en de lijsten met opruimcriteria vond ik erg handig, ze had ook veel praktische oplossingen. Fijn dat zij ook gelijk alle spullen voor mij afvoerde, want dat kan ik niet zelf. Ik heb ook echt geen spijt van alle spullen die ik heb weggedaan.

Mevr H. gemeente Molenlanden (76 jaar)

Regelmatig heb ik tegen Susanne gezegd; zie je het nog wel zitten? Zelf zag ik er namelijk geen gat in.
Die overvolle slaapkamers, keuken en garage. “Natuurlijk, het komt goed” zei ze dan, en ze had gelijk.
Doordat zij de leiding nam en een handige werkvolgorde bepaalde kreeg ik de ruimte om keuzes te maken over wel of niet houden.
Susanne stelde ook vragen waardoor ik met andere ogen naar mijn spullen en mijzelf ben gaan kijken.
Ik had dit jaren eerder moeten doen, ik voel me zoveel beter nu!

H. te Zwijndrecht

Na een aantal zeer hectische jaren begon ons huis steeds meer op een verzamelplek te lijken. Geen inzicht, geen tijd (willen) nemen en mijn chaotische karakter deden meer kwaad dan goed. Gelukkig was daar Susanne. Wat was het goed om mijzelf de spiegel voor te houden. Met gerichte vragen van haar “hoe doe je dit en hoe ervaar je dat” enz. Zo kwam ik erachter welk excuus ik telkens verzon om activiteiten uit te stellen.Dankzij haar inlevingsvermogen, inzicht en behulpzaamheid kon ik stukje bij beetje de regie weer over mijn huis krijgen.

J. te Sliedrecht

Mijn samenwerking (via PGB) met Susanne ervaar ik als heel positief. Ik zie altijd tegen de afspraken op en dat heeft niets met Susanne te maken, maar meer met dat ik in beweging moet komen en keuzes moet gaan maken. Toch weet ze me te motiveren en weten we een weg te vinden dat er (al gaat het langzaam) wel iets gebeurt. Ik kan me voorstellen dat het voor een coach demotiverend werkt als het zo langzaam gaat, maar dat idee geeft ze me niet. Ze is duidelijk, werkt met een planning die we samen afstemmen. Mijn gevoel en verstand werken niet altijd samen. Als het eenmaal weg is, geeft het inderdaad een fijn en opgeruimd gevoel, maar de weg ernaartoe vind ik best zwaar.
Mijn energieniveau is niet altijd even best, maar Susanne past zich aan de situatie van dat moment aan en dat vind ik erg fijn!

.

PGB cliënt te Dordrecht

Activiteiten

 

 

22 – 28 maart

2021

 

 

Presentatie – opruimen met kinderen.

In opdracht van Servanda sociaal werk maakte ik voor hun YouTube kanaal de presentatie opruimen met kinderen.

Wat komt er in de presentatie voorbij:

  • De 3 basisvoorwaarden om opruimen makkelijker en leuker te maken.
  • Een handig stappenplan
  • Veel praktische tips en oplossingen
  • Speciale aandacht voor opruimen met kinderen met ADHD of autisme.

De presentatie is alleen te zien tijdens de Nationale Opruimweek:
22  – 28 maart 2021 via YouTube – Servanda Live

 

 

 

COVID-19 UPDATE

 

 

Op dit moment worden er geen workshops, lezingen of presentaties gegeven. Om de verspreiding van het Covid-19 (Corona) virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Vanuit de overheid is er voor zorgverleners (oa. voor professional organizers) die diensten leveren vanuit de WMO en Wlz een uitzondering gemaakt. Deze trajecten lopen dus nog wel door of kunnen desgewenst opgestart worden. Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/contactberoepen/uitgezonderde-contactberoepen

Bij deze Individuele coachingstrajecten bij jou thuis houden we ons aan de RIVM-richtlijnen, zoals oa. 1,5 m afstand bewaren, en eventueel het gebruik van een mondkapje en handschoenen. 

Bewerking: 15 december  2020

 

 

 

 

 

 

Neem gerust contact op.