Waarom een organizer

“Een professional organizer begeleidt en adviseert personen die meer structuur, orde en overzicht in tijd en ruimte willen hebben”. Een mooie volzin van de NBPO*, die aangeeft hoe breed het werkterrein van een organizer is. Op verschillende vlakken in je dagelijks leven kun je begeleiding krijgen. Als coach kijk ik samen met jou waar jij hinder van ondervindt en wat je anders zou willen.

 

Is dit jouw leven?

  • Je wilt graag meer rust, maar hoe hard je ook probeert, het lukt niet.
  • Is jouw huis best op orde, maar staat je zolder overvol?
  • Hou jij wel heel veel ballen in de lucht?
  • Een drukke baan combineren met de zorg voor je (grote) gezin, je sociale leven onderhouden en ook nog tijd voor jezelf maken is ingewikkeld.
  • Daarnaast ben je wellicht ook nog mantelzorger voor 1 of beide ouders.
  • Tegenwoordig wordt er veel van ons verwacht, er zijn veel prikkels en social media kan ons het gevoel geven dat we van alles moeten.
  • Of: je bent alleen en mist juist iemand om samen aan te pakken. Je hebt iemand nodig die samen met jou aan de slag gaat en een zetje in de rug geeft.
  • Je kunt ook hinder ondervinden van je AD(H)D, autisme, niet-aangeboren hersenletsel NAH, een burn-out of chronische overbelasting door zeer intensieve mantelzorg.
  • Een ingrijpende gebeurtenis zoals een ernstige ziekte, ontslag of overlijden van een dierbare kan er tevens voor zorgen dat het niet lukt overzicht te krijgen.
  • Ook het verkopen van je huis of een verhuizing regelen kan behoorlijk wat stress en druk veroorzaken.

Wat hindert jou?

Iedereen ervaart onrust anders; voel jij je regelmatig overspoeld door alle verplichtingen of de spullen in je huis? Zijn er dingen gebeurd waardoor je er niet (alleen) uitkomt? Ben je de afgelopen tijd meer bezig geweest met ‘overleven’ dan met ‘leven’ waardoor je het overzicht kwijt ben geraakt?  Ben je vaak zo moe dat je wel wilt, maar niet kunt beginnen.
Ik herken die verlammende gedachten: het is teveel, ik overzie het niet of waar moet ik beginnen? Het lijkt dan een grote stap om een organizer in te schakelen; iemand in je huis en leven toe te laten.

Aan de andere kant ….. blijven zitten in een situatie waarin je niet verder komt, is zonde van je kostbare energie!

En geloof mij: je bent echt niet de enige die hiermee worstelt. Ik kende die fases ook. Vaak merk ik dat mensen zich schamen of blijven verontschuldigen, maar dat is echt niet nodig. Ik oordeel niet en van veroordelen is al helemaal geen sprake.

Wat levert het inschakelen van een organizer op?

Onrust en stress hebben een nadelige invloed op eigenlijk alles in je leven; je gezondheid, je thuissituatie, je relaties en je werk. Ik kan goed luisteren en ga samen met jou op zoek naar meer overzicht, zodat jij je weer krachtiger en rustiger gaat voelen.
Het is belangrijk dat je ervaart wat het met je doet om zelf besluiten te nemen, in beweging te komen en (opruim)successen te behalen. Want hierdoor krijg je weer de regie over je leven en ontstaat er meer rust en ruimte in je huis, hoofd en agenda.

 

*NBPO – Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Neem gerust contact op.