Waarom een organizer

Een professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd, begeleidt en adviseert personen die meer structuur, orde en overzicht in tijd en ruimte willen hebben. Een mooie volzin van de NBPO*, die aangeeft hoe breed het werkterrein van een organizer is. Op verschillende vlakken in je dagelijks leven kun je begeleiding krijgen.

Is jouw huis best op orde, maar staat je zolder overvol? Of hou jij wel heel veel ballen in de lucht? Een drukke baan combineren met de zorg voor je gezin, je sociale leven onderhouden en ook nog tijd voor jezelf maken is ingewikkeld. Daarnaast heb je wellicht ook nog de zorg voor 1 of beide ouders. Tegenwoordig wordt er veel van ons verwacht, er zijn veel prikkels en social media kan ons het gevoel geven dat we van alles moeten.
Of: je bent alleen en mist juist een partner om samen aan te pakken. Je hebt iemand nodig die je ondersteunt en een zetje in de rug geeft.
Ook het verkopen van je huis of een verhuizing regelen kan behoorlijk wat stress en druk veroorzaken.

Iedereen ervaart onrust anders; voel jij je regelmatig overspoeld door alle verplichtingen of de spullen in je huis? Zijn er dingen gebeurd waardoor je er even niet (alleen) uitkomt? Ben je de afgelopen tijd meer bezig geweest met ‘overleven’ dan met ‘leven’ waardoor je het overzicht kwijt ben geraakt? Ik herken die verlammende gedachten: het is teveel, ik overzie het niet of waar moet ik beginnen? Het lijkt dan een grote stap om een organizer in te schakelen; iemand in je huis en leven toe te laten.

Aan de andere kant ….. blijven zitten in een situatie waarin je niet verder komt, is zonde van je kostbare energie!

Soms heb je gewoon iemand nodig die echt naar je luistert en je (tijdelijk) ondersteunt zodat jij je weer goed en prettig thuis gaat voelen.
Het is belangrijk dat je ervaart wat het met je doet om besluiten te nemen, in beweging te komen en (opruim)successen te behalen. Want hierdoor krijg je weer de regie over je leven en ontstaat er rust en ruimte in je huis, hoofd en agenda.

 

*NBPO – Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers. 

Neem gerust contact op.

14 + 1 =