Opruimen van je huis

 

Opruimen van je huis: ervaar rust en ruimte in je huis

Passen je kleren niet meer in je kast? Grijp je bij het aankleden van de kinderen steeds mis; weer een shirtje wat eigenlijk te klein is? En waar is nu het deksel van die broodtrommel? Lijkt de kelder soms meer op een survival parcours? Is je thuiswerkplek onoverzichtelijk en kun je zo niet geconcentreerd werken?

Herkenbaar?  Dan zou het best eens tijd kunnen zijn voor een goede opruimbeurt van je huis.

Hulp bij opruimen van je huis: voel je niet schuldig

Je wilt graag overzicht en een huis waar je prettig in kunt leven, met niet teveel spullen. Niet iedereen heeft geleerd hoe je opruimt. Voor veel mensen is het ook lastig om te starten met opruimen, of om de klus af te maken en het bij te houden.
Er zijn wellicht ook ingrijpende dingen in je leven gebeurd; zoals een verhuizing, een overlijden, een ernstige ziekte of burn-out, of juist bij gezinsuitbreiding – waardoor je er zelf gewoonweg de tijd en energie niet meer voor hebt gehad. Terwijl je wel dagelijks de onrust ervaart van onvindbare spullen en een overvol huis. Jij wilt wel, maar het is tot nu toe nog niet gelukt. Dat kan veranderen.

Je huis opruimen met een opruimcoach

Samen gaan we aan de slag en zoeken we naar een manier die bij jou (en je gezin) past en die je met plezier kunt volhouden. Want wat heb je nu nog echt nodig? Waar word je blij van? Daarnaast zorgen we ervoor dat je spullen op een logische, vaste plek worden opgeborgen. Omdat er een structureel (opberg) systeem is gemaakt weet iedereen in het gezin wat waar ligt en waar het ook weer opgeborgen moet worden. Zo wordt het opruimen van je huis makkelijk en een klein klusje.

En wees gerust; jij bepaalt wat je weggooit of houdt. Ik ben er om jou te motiveren en vaardigheden bij te brengen zodat jij makkelijker kunt beslissen.

Regelmatig heb ik tegen Susanne gezegd; zie je het nog wel zitten? Zelf zag ik er namelijk geen gat in. Die overvolle slaapkamers, keuken en garage. “Natuurlijk, het komt goed” zei ze dan, en ze had gelijk. Doordat zij de leiding nam en een handige werkvolgorde bepaalde kreeg ik de ruimte om keuzes te maken over wel of niet houden. Susanne stelde ook vragen waardoor ik met andere ogen naar mijn spullen en mijzelf ben gaan kijken. Ik had dit jaren eerder moeten doen, ik voel me zoveel beter nu!

H. te Zwijndrecht

Wil jij ook een opgeruimd huis? Neem gerust contact op.

 

 

Neem gerust contact op.