Workshops

Interessante workshops over opruimen en organizen

Zou je graag meer willen weten over hoe je thuis kunt zorgen voor meer overzicht en structuur?
Volg dan een workshop bij Biezonder Georganiseerd.

Je kunt kiezen uit diverse thema’s:

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Bij deze workshop komen vragen aan bod als: Wat doe ik met al mijn spullen? Hoe kan ik keuzes maken? Hoe houd ik het op orde? Je leert vaardigheden die je direct kunt vertalen naar jouw situatie.

Slim huishouden

We gaan het hebben over: Hoe organiseer je al je taken? Hoe stel je prioriteiten? Wat is echt belangrijk? Je leert handige routines en krijgt praktische tips die je thuis direct kunt toepassen.

Opruimen met kinderen

Als ouder ben jij meestal degene die opruimt, toch vinden kinderen opruimen ook vaak leuk. Mits het ze goed aangeleerd wordt. Je leert de 3 basisvoorwaarden om opruimen makkelijker en leuker te maken. Een handig stappenplan en veel praktische tips en oplossingen.

Prioriteiten bepalen – Grip op je tijd en agenda

Elke week moet je veel ballen in de lucht houden. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat het soepel loopt en dat je toekomt aan wat echt belangrijk is voor jou. Je leert met een stappenplan jouw prioriteiten te bepalen en je aan je planning te houden.

Een praktische administratie

Bij deze workshop komen vragen aan bod als: Wat doe ik met alle post en email. Wat moet je nu bewaren en wat kan weg? Hoe houd ik het gemakkelijk bij? Met een praktisch plan word jij de baas over alle administratie.

Workshop voor mantelzorgers

Speciaal voor maatschappelijke organisaties, welzijnsinstanties, Alzheimer cafés en mantelzorgsteunpunten verzorg ik de workshop “Hoe krijg ik het allemaal georganiseerd?!”  Als mantelzorger komen er, naast de dagelijkse zorg, vaak veel verschillende zaken op je pad. Dit varieert van huishoudelijke taken, tot ziekenhuisbezoeken, de administratie bijhouden tot het aanvragen van zorgvoorzieningen. Het is belangrijk dat je niet overbelast raakt….

Onderwerpen waar we mee aan de slag gaan zijn:
Hoe deel je je tijd in, en heb je daar überhaupt grip op? Hoe stel je grenzen? Leer om hulp te vragen. Zoek en vind de balans tussen “je eigen leven” en al je zorgtaken.

Met haar eigen ervaring als mantelzorger, weet Susanne als geen ander de juiste toon te treffen, maar ook met praktische tips het leven van drukbezette mensen simpeler en overzichtelijker te maken. Keuzes maken, zowel in je leven als op praktisch terrein (zoals “ontspullen”), is iets waar zij als geen ander mensen in kan begeleiden.

Tijdens workshops maakt zij vanuit eigen ervaring makkelijk contact met mantelzorgers én begrijpt hen. Zij gaat naast mensen staan, een eigenschap die veel mensen nodig hebben…een praktische coach die niet alleen praat maar ook van aanpakken weet!

Brenda Otten, Servanda sociaal werk/Mantelzorgpunt

Alle workshops worden op locatie gegeven. Dit kan dus ook in groepsverband met collega’s, op school, bij een club of vereniging.
Bel gerust om te overleggen over de mogelijkheden en de kosten.

Veel tevreden instanties gingen je al voor – bijvoorbeeld : 

Neem gerust contact op.