Het doel van Opruimen

Op het eerste gezicht lijkt het doel van een traject met een organizer dat opgeruimde huis, die overzichtelijke kledingkast, die praktische weekplanning of je administratie op orde. Natuurlijk bepalen we altijd concrete doelen waaraan we willen werken. Het liefst zo specifiek (SMART) mogelijk zelfs. Dit is echter niet alleen het doel van opruimen.

De focus op het proces

Toch is juist de weg ernaartoe waar het allemaal gebeurd. Daar ontdekken we wat jouw valkuilen zijn. Waarom dingen niet lukken, waarom je iets niet afmaakt, waarom je van alles bedenkt maar niet tot actie overgaat. Waarom je het gevoel hebt, dat je altijd loopt te rennen en toch het idee hebt niet opgeschoten te zijn.

Jouw sterke kanten benutten

Wanneer wij samen aan de slag gaan, rol ik geen standaard programmaatje uit. Of onderwerp ik jou aan een streng stappenplan. Het is namelijk zoeken naar wat werkt voor jou.
Tijdens ons traject ontdekken we waar jij goed in bent. Welke eigenschappen we kunnen gebruiken om niet in die valkuilen te trappen. Gedurende het proces leer je vaardigheden. Tijdens ons traject doe je kennis op over jezelf èn over wat werkt voor jou.

Spullen zeggen iets over jou

Opruimen gaat nooit over spullen maar over jou. Alle spullen in huis zeggen nl iets over jou. Want iedereen leeft vanuit andere waarden en normen. Iedereen heeft andere gedachten en opvattingen over zichzelf en de wereld om hen heen. Dit alles vormt de basis waarom je doet wat je doet.
Waarom jij beslist dat iets mag blijven of niet. Waarom jij tijd besteed aan iets of niet. Vaak zie je ook dat gaandeweg het proces er een veranderde mindset komt.

Je gaat met andere ogen naar jouw spullen kijken, hoe je jouw tijd besteedt en plant (of dus helemaal niets plant..) Ook zie ik klanten die het breder trekken; is dit nog wel de baan die bij mij past? Hou ik niet teveel ballen in de lucht?

Wat levert het inhuren van een opruimcoach je op?

Als ik klanten vraag wat het organizing traject ze heeft opgeleverd, krijg ik hele positieve reacties:

  • Ik zie het weer zitten. Het traject heeft me zoveel energie gegeven.
  • Jij geeft mij moed om verder te gaan. Om nieuwe dingen op te pakken.
  • Je hebt mij letterlijk over die berg heen geholpen.
  • Ik snap nu waarom het mij zelf niet lukte, en ik weet wat ik kan doen om die valkuilen te voorkomen.
  • Jij stemt zo goed af op wat ik nodig heb, terwijl ik zelf niet wist wat dat dan precies was.
  • Het heeft me zoveel rust gebracht in mijn huis en in mijn hoofd. Ik had dit jaren eerder moeten doen.